Onze werkwijze

Als aanbieder van zoete aardappels geven we je graag een kijkje in onze keuken. Doordat wij deze processen geheel in eigen beheer hebben, kunnen wij onze kwaliteit blijvend garanderen.  Heb je een vraag of wil je een keer langskomen? Laat het ons weten. De koffie staat klaar!

1.   Planten

Het zoete aardappel seizoen gaat van start! Rond mei komen namelijk de eerste zoete aardappel stekjes binnen van onze meest betrouwbare leveranciers. Dankzij de unieke planttechniek die wij hanteren, worden de plantjes zorgvuldig in de grond gezet voor een vliegende start.

Planten zoete aardappels planet proof bataat of bataten van eigen land lokaal en duurzaam

2.  Groeien

Wij doen er alles aan om dit van oorsprong Zuid-Amerikaanse gewas goed naar zijn zin te maken in de Nederlandse polder. De zoete aardappel heeft namelijk relatief veel warmte nodig om goed te kunnen groeien. Dankzij het gebruik van 100% biologisch afbreekbaar folie wordt de grond eronder verwarmd en houdt het de warmte lekker vast. 

Groeiproces zoete aardappel planet proof bataat of bataten

3.  Oogsten

Een zoete aardappel rooi je niet zomaar. Deze hebben namelijk een schil die vele malen gevoeliger is dan die van de normale aardappel. Daarom hebben we een rooimachine ontwikkeld die er voor zorgt dat de bataten voorzichtig en efficiënt uit de grond worden gehaald. Een unicum waar we stiekem best trots op zijn!

Oogsten zoete aardappel boerdrij planet proof bataat of bataten

4.   Curen   

Direct na het oogsten ‘curen’ we deze bataten. Bij dit proces hebben wij speciale bewaarcellen op de boerderij die de ideale omstandigheden creëren om de bataten op smaak te laten komen. Nog een voordeel van curen, de schil wordt hierbij dikker waardoor ze ook vele malen langer bewaard kunnen worden.

curen zoete aardappel planet proof bataat of bataten lokale boerderij bataat

5.   bewaren

De bataten gaan vervolgens de bewaarcellen in. Als je de hoge kwaliteit van de zoete aardappels wilt behouden, dan kan het energieverbruik hoog zijn.  Dankzij onze windmolen en bijna 1200 zonnepanelen, zorgen wij voor een milieuvriendelijke bewaring waardoor we bijna het gehele jaar rond hoge kwaliteit leveren.  Voor het milieu scheelt dit aanzienlijk als je nagaat dat de zoete aardappelen anders ver uit het buitenland getransporteerd moeten worden.

duurzame zoete aardappel opslag planet proof bataat of bataten

6.   Wassen

Wanneer de bestelling binnenkomt kan onze eigen spoelmachine aan het werk. Ook deze hebben wij speciaal ontwikkeld om ze zonder beschadigingen te wassen. Tijdens dit proces wordt er ook manueel geselecteerd om de bataten die niet voldoen aan de kwaliteitsstandaarden eruit te halen.  Naar wens kunnen ze na dit proces geleverd worden in kisten van +/- 600kg.

Spoelmachine zoete aardappels planet proof gespoelde zoete aardappel

7.   Sorteren

Liever ook goed gesorteerd? Heel begrijpelijk, want de zoete aardappelen komen in allerlei vormen en maten. Daarom kunnen wij ze ook zorgvuldig sorteren in de gewenste maat en/of gewicht. Ook hierbij wordt er nog extra manueel nagekeken zodat alleen de beste kwaliteit bataten de verpakkingen zullen vullen. 

Sorteren zoete aardappels lokaal planet proof

8.   Verpakken

Na de sortering kunnen wij deze direct verpakken door gebruik te maken van kartonnen boxen of klapkratten. Vervolgens kunnen ze op transport en zijn ze direct klaar om de verkoop of productie in te gaan. Dus voor gehele ontzorging bij het inkopen van zoete aardappelen ben je bij ons aan het juiste adres.

Dozen zoete aardappels 6 KG Duurzaam Planet Proof Lokaal
Proces lokale zoete aardappel duurzame zoete aardappels inkoop zoete aardappel verkoop zoete aardappel