beauregard zoete aardappel inkoop verkoop

Beauregard

Beschrijving & Smaak

Beauregard zoete aardappelen zijn relatief groot van formaat met een uniforme, langwerpige tot elliptische vorm, licht taps toe lopend naar kleine punten aan beide uiteinden. De knol heeft een half gladde schil die in kleur kan variëren en bij ons op de boerderij roodbruin is. Van binnen is het donkeroranje vruchtvlees relatief dicht, vochtig en fijnkorrelig. Wanneer bereidt kan de smaak als zoet en licht nootachtig ervaren kan worden.

Voedingswaarde

De Beauregard is een goede bron van vitamine C en E en bevatten ijzer, vezels en calcium. Deze zoete aardappelen zijn ook een goede bron van bètacaroteen, een oranje pigment dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A en helpt om verlies van gezichtsvermogen te beschermen en de huid te verbeteren.

toepassingen 

De Beauregard bataten zijn geschikt om bijvoorbeeld te bakken, braden, koken, roosteren, frituren en te pureren. De fijnkorrelige knol heeft een gladde en zachte consistentie wanneer die wordt bereidt en is daarom geschikt voor zowel de versmarkt als voor de industrie.

Houdbaarheid

Deze zoete aardappelen zijn zeker een maand houdbaar nadat ze bij ons professioneel bewaard en gespoeld zijn. Let hierbij goed op dat ze op een droge en donkere plaats liggen met het liefst een temperatuur van tussen de 13 en 16 graden. Bewaar ze nooit in een koeling of koelkast, aangezien de temperatuur de smaak verandert en de bataat van binnen zwart en onbruikbaar kan worden.

Achtergrond

Beauregard zoete aardappels werden in 1987 voor het eerst geteeld in het Louisiana Agricultural Experiment Station door Larry Rolston. Tijdens de ontwikkeling van dit ras ging de zoete aardappelindustrie in Louisiana een zware periode door vanwege een gebrek aan rassen die goed bewaard konden worden en resistent waren tegen veelvoorkomende ziekten. Beauregard is ontwikkeld om deze zwaktes te bestrijden en werd zo al snel één van de meest gekweekte rassen. Ook omdat ze geschikt zijn voor zowel de versmarkt als voor de commerciële verwerking. Uit eigen ervaring weten we dan ook dat dit ras met de juiste methodes zich ook heel goed ontwikkeld in de Nederlandse polder.

Beschikbaarheid

De nieuwe oogst valt ieder jaar in en rond de maand oktober. De Beauregard zoete aardappel is beschikbaar in de maten XS, S, M, L1, L2 XL en XXL.

Beauregard zoete aardappel inkoop planet proof bataat of bataten