Bellevue zoete aardappel inkoop zoete aardappel planet proof bataat of bataten

Bellevue

 Beschrijving & Smaak

Op uiterlijk zeker één van de mooiste zoete aardappelrassen. Door zijn gladde koperkleurige huid en mooi oranje gekleurd vruchtvlees die ook na het bakken of koken nauwelijks kleur verliest. Dit ras is minder afhankelijk van sucrose en heeft over het algemeen meer fructose in vergelijking met andere zoete aardappelen. Wanneer je de Bellevue direct na het oogsten en 'curen' consumeert, kan de smaak nog vrij plat zijn. Maar hoe meer tijd in de bewaring, hoe zoeter deze bataat wordt. Geduld wordt dan ook zeker beloond.

Voedingswaarde

Naast de algemene voedingswaarde van de zoete aardappel heeft de Bellevue een relatief hoge calciumgehalte vergeleken met andere zoete aardappelen. Het bevat ook vaak meer vitamine A (Beta-caroteen) dan de Beauregard. 

toepassingen 

De ideale bataat voor de versmarkt vanwege zijn voorkomen en bereidingsmogelijkheden. Goed voor alle bereidingswijzes van de zoete aardappel. Bellevue heeft een zeer vochtig vruchtvlees en een mooi uiterlijk wat het de ideale bataat maakt voor de versmarkt. 

Houdbaarheid

Bellevue bataten zijn zeker een maand houdbaar nadat ze bij ons professioneel bewaard en gespoeld zijn. Let hierbij goed op dat ze op een droge en donkere plaats liggen met het liefst een temperatuur van tussen de 13 en 16 graden. Bewaar ze nooit in een koeling of koelkast, aangezien de temperatuur de smaak beïnvloed en de bataat van binnen zwart en oneetbaar maakt. 

Achtergrond

Bellevue zoete aardappel is ontwikkeld door het Louisiana Agricultural Experiment Station om een bataat met oranje vruchtvlees en een koperen schil te bieden met sterke bewaarcapaciteiten. Wij merken zelf ook dat dit ras uitermate geschikt is om te telen in de Noordoostpolder door ze onder de juiste condities te laten groeien en bewaren. 

Beschikbaarheid

De nieuwe oogst valt ieder jaar in en rond de maand oktober. De Bellevue zoete aardappel is beschikbaar in de maten XS, S, M, L1, L2 XL en XXL.

acutaliteiten nieuws zoete aardappels inkoop en verkoop zoete aardappel