Covington zoete aardappel van Polderjongens planet proof bataat of bataten

Covington

Beschrijving & Smaak

Covington-zoete aardappelen zijn klein tot middelgroot en lang, slank en langwerpig van vorm met taps toelopende uiteinden, met een gemiddelde diameter van 5-8 centimeter. Ze hebben ook vaak een lichte kromming in hun toch wel uniforme vorm. De huid is glad met een duidelijke roze tint en is gespikkeld met kleine donkerbruine vlekjes. Het vruchtvlees is stevig, dicht en diep oranje die tijdens de bereiding ook helder blijft. Covington zoete aardappelen hebben na bereiding een romige en moutzoette smaak.

Voedingswaarde

Covington-zoete aardappelen zijn net als de meeste zoete aardappelen een uitstekende bron van vitamine A, vitamine C, ijzer, calcium en vezels.

toepassingen 

Deze bataten zijn uitermate geschikt om friet van te maken dankzij zijn relatieve hoge stof/droog gehalte. Maar leent zich ook nog steeds goed uit voor zowel rauwe als gekookte toepassingen zoals, raspen, pureren, bakken en braden. Covington zoete aardappelen passen goed bij kruiden zoals basilicum, rozemarijn, koriander, peterselie en dille, kruiden zoals komijn, kerrie en paprikapoeder.

Houdbaarheid

Covington-zoete aardappelen zijn zeker een maand houdbaar nadat ze bij ons professioneel bewaard en gespoeld zijn. Let hierbij goed op dat ze op een droge en donkere plaats liggen met het liefst een temperatuur van tussen de 13 en 16 graden. Bewaar ze nooit in een koeling of koelkast, aangezien de temperatuur de smaak verandert en de bataat van binnen zwart en onbruikbaar kan worden.

Achtergrond

Covington-zoete aardappelen zijn goed voor ongeveer 85% van de zoete aardappel teelt in North Carolina en blijven in populariteit groeien. Restaurants in de Verenigde Staten geven de voorkeur aan deze variƫteit vanwege de relatieve gelijke vorm en grootte. De Covington is een ras die begin jaren 2000 in North Carolina is ontwikkeld door wetenschapper Henry M. Covington. Hij creƫerde het ras door meerdere kruisingstesten aan de North Carolina State University.

Beschikbaarheid

De nieuwe oogst valt ieder jaar in en rond de maand oktober. De Covington zoete aardappel is beschikbaar in de maten XS, S, M, L1, L2 XL en XXL.

Covington zoete aardappel lokaal en duurzaam planet proof bataat of bataten