Recept van Annet

De mogelijkheden zijn haast eindeloos te noemen. De zoete aardappel weet zijn weg makkelijk te vinden in verschillende wereldkeukens en steelt zo de show in ieder gerecht. Onze Annet weet daar alles van en deelt graag haar kookkunsten! 




Traybake met zoete aardappel en kipdijfilet 

4 pers ca. 25 min (+ 40 min oven)


- 300 gram zoete aardappels

- 400 gram kipdijfilet

- 200 gram venkel

- 1 rode ui

- 1 rode paprika

- ca. 10 trostomaatjes

- 3 teentjes knoflook

- 3 cm gember

- 15 gram za’tar kruidenmengsel

- Flinke scheut olijfolie

- Feta verkruimeld

- Olijven

 

Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappel met een dunschiller en snij ze blokjes. Snij vervolgens ook de kipdijfilet, paprika en ui in stukjes en de venkel in reepjes.  Meng de kipdijfilet met de gesneden groenten in een kom. 

Maak een marinade van klein gesneden knoflook en gember, olijfolie en Za’tar. Roer de marinade door het mengsel van groenten en kipdijfilet. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel het mengsel hierop. Zet de bakplaat ca. 45 minuten in de oven, en controleer na afloop of de kipdijfilet goed gaar is. Voeg na 20 minuten baktijd de trostomaatjes toe. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de olijven en de verkruimelde feta erover. Serveer er een warm Turks brood bij………heerlijk!

Zoete aardappelsalade met shoarma

4 pers.

 

- 600 gr. zoete aardappels

- 2 eetl. olijfolie

- 1 theel. paprikapoeder

- 1 theel. uienpoeder

- peper en zout

 - 400 gr. kipdijfilet

- shoarmakruiden

 - 1 komkommer

- 2 teentjes knoflook

- ca. 8 takjes platte peterselie

- 200 ml. yoghurt

- 1 eetl. mayonaise

 - 1 zakje gemengde sla

 

Bereiding

Schil de zoete aardappels (dit gaat het beste met een dunschiller) en snijd ze in blokjes van ca. 1,5 cm. Meng ze vervolgens met de paprikapoeder, uienpoeder, peper, zout en olijfolie. Bak ze ca. 20 minuten in een grote koekenpan op middelgroot vuur en laat ze een beetje afkoelen.

Snijd de kipdijfilet in reepjes. Meng dit naar smaak met shoarmakruiden. Bak de shoarma in een grote koekenpan gaar.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijderen het zaad. Snijd de komkommer in blokjes van ca. 1 cm.

Hak de knoflook fijn. Maak een sausje van yoghurt, mayonaise, knoflook, peper, zout, en 6 takjes fijn gesneden peterselie.

Verdeel de gemengde sla over 4 borden. Leg de komkommer op de sla en daar bovenop blokjes zoete aardappel. Voeg vervolgens de shoarma toe, en een flinke lepel saus. Verdeel de overige peterselie over de salade.

 

Eet smakelijk!